Our story

En spelning med filmtema

Företaget Michelin hade bokat Marriott Courtyard för att bl.a ha firmafest för alla sina anställda runt om i Norden. De önskade filmtema.....och filmtema blev det! Det är klart att vi har låtar som kan kopplas till många filmer...bl.a. Forrest Gump, Easy Rider, Mamma Mia mfl.

Vi såg till att kvällen avrundades på svettigast möjliga vis, vilket vi vet att vi lyckades med! Cem och Georg tog tag i publiken och vandrade iväg i en dans runt om i lokalen, bjöd på härliga solon och självklart charmade Martin alla med sin enastående kapacitet på sång. Danne höll oss alla i ett stadigt grepp med sina tunga basgångar, medan Dennis i vanlig ordning taktfullt med ett konstant leende skapade ett gung utan dess like.

Collateral Damage är coverbandet som kan ställa upp för såväl pubar, företagsfester, bröllop som privatfester.

Vi tackar Michelin för förtroendet och blickar nu framåt mot spelningen på Bistraud på Värmdö.

/CD

Collateral Damage till er privatfest!!

Vi har nu som rockcoverband spelat ihop så pass mycket att vi känner att inga utmaningar är för stora att ge sig in i. Vi har gång på gång visat att våra framträdanden är extremt tighta och således också uppskattade.

Man skulle kunna tro att vår musik endast lämpar sig för pubbar och hårdrockare, men så är inte fallet. Föreställ er följande:

Ni vill anordna en privatfest
Ni vill att denna fest ska bli oförglömlig
Ni vill att det ska vara party-all-night-long
Ni vill att gästerna ska vara svettiga och lyckliga när de beger sig hemåt
Ni tänker att ett partyband skulle vara lösningen
Ni tänker att ordinarie coverband som spelar disco och pop skulle vara lösningen? Kanske inte helt fel, men ganska, skulle vi vilja påstå!

Collateral Damage har förvisso tyngdpunkten på rock, men säg den som inte går igång på det. Dessutom har vi även blandat i lite mjukare tongångar för de som absolut måste ha en Uggla-låt eller en ABBA-låt. 

Skillnaden är att vi spelar alla låtar med enorm glädje, blandad med precision och ordentligt driv. Detta får folket på dansgolvet att inte vilja sluta hoppa och dansa!

Så när ni nu funderar på att anlita ett partyband till er privatfest, bröllopsfest eller gardenparty, eller företagsfest etc etc Tänk Collateral Damage!! Vi lovar att ni kommer att bli supernöjda!

Vi ses....och hörs;-)

/CD

Jackpot Rockbar fick smaka på riktigt tunggung!!

Vi fick förmånen att rigga upp på Jackpot Rockbar i Upplands Väsby för att bjuda Väsbyborna på det de alltid är så hungriga på, nämligen rockmusik!

Jackpot Rockbar är en liten rockklubb med mycket rockhjärta! Vi kände direkt att detta var rätt ställe för oss! Publiken var lite avvaktande till en början, men insåg snabbt att denna musik inte går att stå still till! Det blev som vanligt (på våragig) riktigt svettigt! Glasen yrde, t-shirt's flög och tjejerna flockades... Det som skulle ha varit ett 2x45 minuters gig blev mycket mer än så...strax innan stängningsdags blev vi tvugna att avbryta, trots önskemålen om fler låtar.

Nu till den dramatiska delen av aftonen: Efter stängning är det som vanligt alltid dags för det tråkiga i coverbandsvängen...nämligen att rigga ner och lasta allt. Utanför de flesta pubbar finns alltid de lite mer överförfriskade personerna som gärna vill "prata". Vi löste detta med vår diplomati, vänlighet och charm. Det blev rätt bra. Men en bit bort så fanns det andra (icke rockande gäster) som ville få ur sig aggressioner, vilket tyvärr vår trummis Dennis fick erfara. En högerkrok gjorde att Dennis afton slutade mindre roligt. Trist att det ska finnas sådana människor. Dennis är förövrigt den absolut goaste, snällaste och mysigaste i vårt band....skulle nån ha haft en högerkrok så skulle det ha varit............lyktstolpen vid parkeringsplatsen:-)

Oavsett ser vi gärna ytterligare tillfällen att besöka Jackpot Rockbar! Vi vet att Väsbyborna vill detta.....det märktes klart o tydligt under giget!!

Tack för all support från våra vänner som besökte giget!! 

/CD

40-årsfest med rocktema

Agnetha hade bestämt sig för att hitta det bästa coverbandet i Stockholm för sin 40-årsfest! Efter en stunds googlande hittade hon oss och tycke uppstod. Ett litet mail senare var bokningen klar.

Temat var Rock! Och är det något vi kan leverera är det just partybetonad rock! Agnetha hade bjudit drygt 40 gäster, men hälften valde att tacka nej (åhhh vad de borde ångra sig)!! Collateral Damage gör ingen skillnad på en spelning med 20 gäster eller 2400 gäster....vi öser järnet oavsett. Vi kan säga som så att dessa 20 rockare öste hårt....vilket gav bränsle till oss på scen.

En varm kväll blev till en svettig afton. Gästerna tacka mångfallt och hade svårt att lämna lokalen. Med stort leende på läpparna och några kramar senare tog Agnetha farväl. Vi hoppas verkligen få möjligheten att rocka för det gänget igen!!

Bistraud Grisslinge tog tillfället i akt att diskutera bokningar med oss inför hösten/vintern. Så håll ögonen öppna....Collateral Damage kan komma att rocka Värmdö (offentligt) inom kort!!

/CD

Sommarlugn

I och med sommaren så varvar Collateral Damage musikerna ner och passar på att ladda batterierna inför höstens kommande spelningar.

Lite tid i replokalen blir det dock ändå......svårt att hålla sig borta helt från varandra! Det kliar i rockfingrarna, så att säga!

Vi kan sammanfatta det första halvåret med att nämna några händelser:

- 2013 började med Hellbar i Sundbyberg. En svinkall afton som vi vände till en riktigt svettig tillställning. Så pass att Hellbar kämpat med att få tillbaka oss igen. Detta sker nu i höst!

- Under vintern och våren har det annars uteslutande varit The Big Ben på söder i Stockholm fått rocka hårt! Från annars rätt lugna popcoversband har behovet varit stort efter ett mer rockigare alternativ! Där har vi bidragit starkt!

- Vi lyckades även klämma in ett privat gig i en kontorslokal på Saltmätargatan i Stockholm innan sommaruppehållet.

Vi ser nu fram emot att få spela i ombyggda lokaler på Hellbar och The Big Ben under hösten.

Vi ska naturligtvis även se till att göra några privatfester riktigt minnesvärda.

Ni företagare som undrar om vi spelar på Kick off, företagsfester eller motsvarande......Ja det gör vi! Och ja, vår musik passar in klockrent även på sådana tillställningar!

Skulle Collateral Damage klara av ett Afterski event? Självklart! Vi lyfter taket på alla tänkbara fester!

Klicka här för att ta kontakt med oss!

Vi ses under hösten!

/Collateral Damage

 

 

#Coverband, #Partyband, #Företagsfest, #Liveband, #Big Ben, #Hellbar, #Privatfest, #Rockmusik, #Festlokal, #Party, #Afterski

Partyband, Företagsfest, Kick-off, Rockband, Stockholm, Partycovers, Coverband Stockholm, Partyband Stockholm, Firmafest, Kickoff, Festmusik, Partymusik

Privatgig på Saltmätargatan i Stockholm

Cem's förflutna hann ikapp honom inför detta gig! En kollega från Flottantiden hörde av sig och undrade om Cem hade något i bandväg att erbjuda. Trots att det var 20 år sedan de träffats, tvekade inte Cem en sekund på att ställa upp. Kontakt togs med övriga bandmedlemmar och vips så var spelningen bokad.

Förberedande möte på plats några veckor innan gigget....sedan var det bara att värma upp med ett gäng gig ute på stan.....därefter var vi redo att rocka hårt på denna 2x40 årsfest.

Vi dundrade igång med ett gäng Creedence låtar innan vi höjde temperaturen så pass att taklampor rasade i golvet. (Låter värre än vad det var, men Collateral Damage får man räkna med :)

Vi var bokade att spela till 0100......exakt 0100 tackade vi för oss. Mycket nöjda gäster, svettiga ryggar, ömmande fötter och hesa röster.

Vi bevisade därmed att vi inte endast är ett partyband för pubbarna ute på stan, utan att vi även kan få full partystämning på ett kontor mitt i stan för 65 partysugna 40-åringar.

Tror fortfarande man kan höra det rocka på Saltmätargatan :-)

/CD

 

Partystämning

 

Privatfest Coverband Partyband Stockholm
#Privatfest
#Coverband
#Partyband

Lönehelg + Big Ben + CD = Galet

Igår avrundande vi ännu en helg på The Big Ben och det med andan i halsen. Det blev så galet att vi på riktigt trodde att stället skulle kollapsa! Men med en lugnare låt i slutet av sista set lyckades vi lugna ned det hela och lyckliga, svettiga med ett leende på läpparna glida av scenen och motta gästernas jubel. Låter som en osannolik rockstjärne-story....men så är det :-)

Nu har vi ett privat gig framför oss, vilket vi väldigt mycket ser fram emot. 40-års fest i dubbel bemärkelse. Temat är: Marint. Vi ska se till att "spöka ut" oss och smälta in i gänget. En sak kan vi lova....scarsen kommer att vara dyngsura av saltvatten i form av svett innan vi avrundar den festen:-)

Ännu en helg med Rock n Roll på The Big Ben

Förutom att det rockar utav h-vete när vi står på scen, så brukar endel annat hända på våra spelningar....därav namnet Collateral Damage!

Denna helg fick vi bland annat se tjejer ramla ihop på dansgolvet, få bulor i huvet och fullständigt smälta inför oss xD

Vi utlovade ett jädrans ös och det var precis vad som levererades. För varje spelning vi gör verkar dessutom skaran av återkommande "fans" öka! Vår Facebooksida blev överöst av flörtiga ord och mysiga kommentarer....ska man bli orolig inför kommande gig? ;-)

Nu laddar vi om batterierna och siktar in oss på ytterligare en hysterisk helg i slutet av april på The Big Ben!

Vi ses då!!

/CD

Brand under replokal, fallande PA-system, trasiga gitarrer

Oavsett motgångar så står vi pall och rockar järnet! Det finns inget som stoppar oss. Heter man Collateral Damage får man räkna med lite skador:-)

Våningen under vår replokal eldhärjades och fick oss att tillfälligt flytta till nya lokaler. Lite brandlukt genom förstärkare och annat ger en fin touch på Rock n Roll'en!

Under ett gig på The Big Ben föll en högtalare ner och skadade trummor och en gitarr. Ju mer slitage, desto mer Rock n Roll-feeling!

Som sagt, ingenting stoppar oss! Nu har vi dessutom byggt ut vår repertoar ytterligare och är redo för kommande gig på The Big Ben (22-23/3).

Samtidigt jagas vi av andra krogar för gig....life is goooood!!

/CD

Hellbar rockade hårdare än förväntat

Vi hade fått förtroendet att genomföra ett gig på Hellbar / O'Learys i Sundbyberg. Vi åtog oss uppdraget trots att det egentligen kunde räknas till sämsta helgen på året för ett gig:

- Helgen före lön
- Januari månad, då de flesta har ont om cash
- Många måååånga minusgrader ute

Vi kom, vi rockade, vi fyllde dansgolvet.

Upplägget var att vi skulle spela 1 set (60 minuter) efter ett annat band. Vi la naturligtvis upp det så och blev tillsagda innan gigget att hålla den tiden.
Redan efter 4 låtar insåg arrangören att det fanns en vinning i att låta oss spela mer.....och mer......och mer! Vi tar det som ett gott betyg.

Publiken försåg oss med energi och vi strålade tillbaka energi likaså.....ett positivt moment 22 som aldrig ville sluta!

Vi har ännu en gång bevisat att Collateral Damage levererar precis det som folk vill ha....party!!!

Vi är nu toktaggade inför kommande gig! Missa oss inte då!

/CD

Uppladdning inför 2013

Vi lägger ett händelserikt 2012 bakom oss och siktar in oss på 2013. Vi kommer naturligtvis inte glömma 2012 då vi genomförde många uppskattade spelningar på bl.a. Copperfields, Hounddogs MC och Big Ben. Under 2012 hittade vi vår slutliga sammansättning i bandet i och med att ny gitarrist rekryterats.

2013 inleder vi med en privatfest med After-Ski tema innan vi kör hårt på såväl O'Learys som Big Ben (som önskar oss tillbaka)! Utöver detta är vi övertygade om att många andra kommer att inse värdet med att ha ett band med lite drag på och med det boka oss!! Många gig blir det och det kommer inte bara glädja oss, utan även alla de som ska rocka till musiken som vi spelar!

En helg på The Big Ben

Vi lät vår nye gitarrist, Cem, värma upp med ett gig på Hounddogs MC innan vi släpte loss våra nya krafter på Big Ben i Stockholm!

Vi körde fredag och lördag......4 set med härliga rockcovers! Det visade sig vara precis det som publiken ville ha! Innan vi ens hann dra igång Up around the bend skrek gästerna "Creedence!!!".....och Creedence fick dom! Därefter ökade vi farten ytterligare och när vi avrundade med lite Metallica och Iron Maiden, trodde vi att stället skulle braka samman.

Nu tar vi julledigt och passar samtidigt på att repa in ytterligare rocklåtar inför säsongen 2013!

/Collateral Damage

Hårt repande

Då vi nu har hittat vår gitarrist så krävs naturligtvis hårt repande av låtar. Det är precis vad vi nu gjort. Ett sista genrep med genomkörare av 40 låtar inför gigget på The Big Ben i Stockholm.

Vi kan sammanfatta det så här: Det gick ta mej fasen galant!!

Vi är nu återigen redo att ta oss an alla kommande spelningar samt påbörja utbyggandet av setlist med ytterligare låtar!

Hounddogs Mc fick smaka

Kanske lite väl tuff rubrik! Men det var verkligen så att när Collateral Damage drog av första ackordet så lyfte taket!

Vi hade i och för sig Spitchics som värmde publiken innan vi gick på...ett hårt gäng brudar som även de rockar skiten ur det mesta;)

Till och med E-Type stod gapande av beundran när vi rockade in på småtimmarna.

Personalen i baren hördes efteråt säga; Satan vilket bra band det var!!